ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Romige witlofsoep | Makkelijk én smaakvol

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. We trekken ons terug en verplaatsen
ons van buiten naar binnen. De winter is hét moment om te genieten van warme gerechten en als het even kan: samen te koken.

Hero image

Dit seizoen delen we één van onze favoriete winterse recepten: witlofsoep.
Met een beetje van ons en een beetje van jezelf bereid je een heerlijke soep die perfect past bij een koude winteravond.
Trek je schort aan, verzamel de ingrediënten en maak er samen iets speciaals van!

Romige witlofsoep

Soort gerecht: Voorgerecht
Bereiding: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Porties: 8 - 10

Ingrediënten

- 1 kilogram witlof sous vide (2571441)
- 1 liter bouillon vega, rund of kip (7161048, 7161049, 7161044, 7176010)
- 1 liter slagroom vloeibaar (7175715, 4013030)

Bereidingswijze

Stap 1: Pureer de gegaarde witlof inclusief aanhangend vocht samen met de bouillon in
een blender of keukenmachine (zeef de puree eventueel voor een nog gladdere consistentie).

Stap 2: Meng de slagroom door de soep en verwarm de soep. Laat dit enkele minuten op
laag vuur pruttelen om de soep op smaak te brengen.

Let op: De soep mag niet koken.

Tips

Vega: Serveer de soep met fijngesneden gefrituurde aardappelblokjes, aangemaakt met gesneden bislook en olijfolie.

Vis: Serveer de soep met garnaaltjes, op plaats een stukje witvis op wat gegaarde spinazie. Schenk hier vervolgens de soep bij.

Vlees: Serveer de soep met hamblokjes en blokjes hardgekookt ei.

Wij helpen je graag verder!

Neem contact op
Contact image